abonneren

Europees Parlement stemt tegen verbod op filesharing

Met een kleine meerderheid heeft het Europees Parlement besloten om het uitwisselen van bestanden door particulieren niet te verbieden. Gebruikers die de copyrightwetgeving overtreden worden ook niet van het internet verbannen.Van het Europees Parlement stemden 314 leden voor en 297 leden tegen een amendement waardoor een nieuwe wet die copyright op het internet beter moest beschermen niet doorging. Het Europees Parlement wil een betere balans tussen de rechten van copyrighthouders en consumenten.

De nieuwe wet was aangezwengeld door Frankrijk. Het land wil dat internetgebruikers die drie keer de copyrightwetgeving overtreden door beschermde content via p2p-netwerken te downloaden nooit meer het internet op mogen.

Frankrijk krijgt binnenkort het voorzitterschap van de Europese Unie. De kans is groot dat het land dan opnieuw gaat proberen de wet er doorheen te krijgen.


Bron: Infoworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord