abonneren

Europeanen gedwongen tot schone installatie Windows 7

Bij een upgrade naar Windows 7 is het zaak om een goede backup van uw oude gegevens te maken. Uit een memo van Microsoft aan pc-fabrikanten lijkt dat een schone herinstallatie de enige oplossing voor Europeanen is.Europeanen die van Windows Vista naar Windows 7 willen overstappen, krijgen te maken met een volledige herinstallatie. Dat alleen de Europeanen worden getroffen door deze keuze, heeft ermee te maken dat Windows 7 zonder Internet Explorer wordt geleverd. Dat levert dusdanig ingrijpende wijzigingen op, dat Windows Vista niet zomaar kan worden overschreven.
De rest van de wereld kan wel gewoon Windows 7 over de oude versie heen zetten.

Microsoft werd door de Europese Commissie gedwongen tot levering van een variant van Windows 7 zonder Internet Explorer. Wie Windows Vista N (dus zonder browser en mediaspeler) heeft geïnstalleerd, kan wel meteen upgraden naar Windows 7 N. 

Microsoft raadt pc-leveranciers nu aan om hun klanten te informeren over de upgrade. Gebruikers moeten alle gegevens, documenten en geïnstalleerde programma's en drivers bewaren en zorgen dat licentiesleutels bij de hand zijn om na de upgrade de pc weer helemaal opnieuw in te kunnen richten. Een schone installatie is ook voor niet-Europeanen aan te raden, maar het is ook de meest bewerkelijke werkwijze. De Maleisische website TechArp kreeg de memo van Microsoft in handen.

Update: Dit artikel wekte de indruk dat gegevens verloren kunnen gaan bij de update naar Windows 7. Dat blijkt niet het geval: alle aanwezige bestanden komen in een map met de naam Windows.old te staan. De bestanden die u nog wilt blijven gebruiken kunt u daarna simpel naar een nieuwe locatie kopiëren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: