Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Europeaan is elke maand 24 uur online

Uit een onderzoek van comScore blijkt dat 122 miljoen Europeanen van 15 jaar en ouder het internet elke dag gebruiken. De gemiddelde Europeaan gebruikt elke maand 16,5 dagen het internet. In totaal is hij elke maand 24 uur online en bekijkt hij rond de 2.662 webpagina's.Nederland heeft de hoogste internetpenetratie. 83 procent van ons land is verbonden met het internet.
Rusland staat op de laatste plaatste. Maar 11 procent van de Russen heeft een internetverbinding. Meer dan 221 miljoen mensen in de zestien Europese landen waar het onderzoek is gehouden zijn elke maand op het internet actief. Gemiddeld heeft 40 procent van Europa een internetverbinding. Alleen Spanje (39 procent), Italië(36 procent) en Rusland (11 procent) scoren lager.

Duitsland heeft het grootste aantal internetgebruikers. Ongeveer 32,5 miljoen Duitsers (van 15 jaar en ouder) heeft een internetverbinding. Britse internetgebruikers zijn het actiefste. De Britten zijn meer dan 34,4 uur per maand op het internet te vinden. Ongeveer 21,8 miljoen Britten zijn op een gemiddelde dag online.

Google is in 13 van de 16 landen de populairste website. Microsoft staat op de tweede plaats en Yahoo op de derde.


Bron: BBC News

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie