abonneren

Europa wil online shoppers beter beschermen

De Europese Commissie heeft een voorstel ingediend dat consumenten meer rechten geeft en waardoor online aankopen in het buitenland makkelijker en veiliger worden.Ongeveer eenderde van alle Europeanen, oftewel 150 miljoen mensen, winkelt online. Maar 30 miljoen van de online shoppers durft via het internet in het buitenland iets te bestellen. De Europese Unie wil aanmoedigen dat internetgebruikers ook in andere Europese landen goederen en diensten gaan kopen. Dit is goed voor de competitie en zal de prijzen van producten verlagen.

Het voorstel garandeert Europese consumenten die binnen Europa online producten kopen dat de prijsinformatie correct, volledig en duidelijk is. De klant moet weten hoeveel het kost om een product thuisbezorgd te krijgen en hoe lang de levertijd is. De Europese Commissie gaat consumenten beter beschermen tegen het te laat, of niet, leveren van producten, kapotte of slechte producten en ongunstige garantievoorwaarden.

Online winkeliers moeten binnen 30 dagen een product leveren en in de tussentijd zijn ze verantwoordelijk voor schade of verlies. Consumenten hebben 14 dagen de tijd om hun bestelling te annuleren.

Het voorstel moet goedgekeurd worden door het Europese Parlament en de individuele Europese landen voodat het een nieuwe wet is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie