Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Europa sluit zich bij VS aan in onderzoek naar Apple

In juni kondigde de Amerikaanse FTC (Federal Trade Commission) een onderzoek te doen naar Apple. Deze had ontwikkelaars in de nieuwe licentievoorwaarden te kennen gegeven dat Flash-naar-iPhone-compilers niet meer toegestaan werden. Europa sluit zich nu bij dit onderzoek aan.Apple heeft van het begin af aan Adobe Flash geweerd van zijn iPhone.
Inmiddels zet de fabrikant zijn gewicht achter de opkomende html5-standaard. Maar het buitensluiten van Flash is niet het enige waar de FCC zich over gaat buigen, ook de beslissing om geen applicaties meer toe te staan die met  'alternatieve' compilers gemaakt zijn wordt als dubieus aangemerkt. Adobe kondigde begin dit jaar aan een Flash-naar-iPhone-compiler gebouwd te hebben; vlak voor de release hiervan wijzigde Apple de voorwaarden voor ontwikkelaars, waardoor het ze verboden werd van deze compiler gebruik te maken.

Niet alleen de FCC gaat zich over Apple's werkwijze buigen, ook de Europese Commissie vraagt zich ernstig af of Apple geen misbruik maakt van zijn machtspositie. Apple zelf vindt overigens dat het geheel in zijn recht staat om bepaalde technieken buiten te sluiten. Het onderzoek zal nog vier tot zes maanden duren.

TUAW

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie