abonneren

Europa keurt gebruik mobieltje in vliegtuig goed

Veel mensen staan in dubio of ze nou wel of niet voorstander zijn voor het bellen met een mobiele telefoon tijdens een vliegreis.Het gebruik van een mobiele telefoon in een vliegtuig is handig omdat je tijdens het vliegen nog steeds contact kunthouden met vrienden, familie en collega's. Maar wanneer iedereen tijdens een vliegreis hardop telefoongesprekken gaat voeren dan wordt dat al snel erg irritant.

Hoewel het Amerikaanse FAA het gebruik van mobiele telefoons tijdens een commerciële vliegreis in oktober 2007 afkeurde, heeft de Europese Unie er minder problemen mee. Zo lang het maar beperkt blijft tot een hoogte van drie kilometer.

Het bellen vanuit een vliegtuig terwijl het in de lucht is, is duur. Hoewel geen enkel bedrijf nog concrete prijzen heeft genoemd, heeft Viviane Reding, de Europese Telecom-commissaris, al wel gewaarschuwd dat de prijzen redelijk moeten zijn. Wanneer consumenten torenhoge rekeningen krijgen dan zal het ‘aanboordbellen' niet van de grond komen. Ze roept vlieg-maatschappijen op om condities te creëren waardoor het bellen tijdens een vlucht de andere passagiers niet stoort.

De EU maakt het voor vliegmaatschappijen mogelijk om een nationale licentie dat heel Europa dekt. De European Aviation Safety Agency (EASA) moet nog wel de hardware goedkeuren zodat deze niet de andere vliegsystemen stoort.


Bron: BBC News

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: