abonneren

Europa geeft identiteit filesharers niet vrij

Waar de RIAA in Amerika de ene na de andere persoon aanklaagt op basis van ip-adressen en de daarbij behorende vrijgegeven namen en adressn, zal het in Europa niet zo hard lopen. Het Europese gerechtshof heeft internet service providers aanbevolen geen privégegevens van hun klanten openbaar te maken.Een adviseur voor het EuropeseGerechtshof heeft gezegd dat het Spaanse Telefonica niet verplichtis deidentiteit van één van zijn klanten prijs te geven.
Volgens de Spaanse muziekdienst Promusicae zou de betreffende persoon zich schuldig gemaakt hebben aan het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermde muziekbestanden. Telefonica weigert de gegevens vrij te geven omdat het niet om een criminele daad gaat, maar om een daad die onder het civielrecht valt. Over het algemeen volgen de rechters van het gerechtshof de raad van hun adviseurs op.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord