abonneren

Euroaccess moet torrentsite Torrent.to offline halen

Het Nederlandse hostingbedrijf Euroacces moet het torrentwebsite Torrent.to offline halen en de persoonlijke gegevens van de beheerders bekendmaken. Torrent.to noemt zich 'het grootste filmarchief van Europa'.De Duitse Geschellschaft zur Verfolgung von Urheberrechtsverletzungen (GVU) schrijft in een persbericht op haar website: 'Nederland geen veilige haven meer voor roofkopieerders'. De rechtbank in Amsterdam heeft vorig week besloten dat Euroaccess de torrentwebsite offline moet halen.
Een week eerder haalde hostingbedrijf Leaseweb al twee websites met links naar films en tv-series offline en een derde Nederlandse provider schakelde een streamingsite met illegale films uit. GVU stelt, dat Nederland daarmee zijn status als vogelvrij gebied voor illegale content aan het verliezen is.

Torrent.to richt zich vooral op Duitstalige gebruikers, waaruit GVU afleidt dat het portaal door Duitsers wordt beheerd. De organisatie wordt in zijn strijd gesteund door de Nederlandse zusterorganisatie BREIN. Die is een civielrechtelijke procedure tegen Euroaccess gestart omdat het hostingbedrijf volgens BREIN "niet erg coöperatief" was.

GVU wil dat Euroaccess binnen 24 uur de toegang tot Torrent.to blokkeert en binnen twee dagen de namen en adressen van de portaalbeheerders aan BREIN bekendmaakt. Voldoet de webhoster daar niet aan, dan geldt per dag een dwangsom van enkele duizenden euro's met een maximum van 500.000 euro. Bovendien moet Euroaccess opdraaien voor de kosten van de rechtszaak. GVU wil samen met BREIN ook soortgelijke websites in Nederland aanpakken, zoals Kino.to. 

Via: Heise

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord