abonneren

Eudora wordt open-source

Eigenaar Qualcomm stopte in mei met de verkoop van zijn e-mailcient Eudora. Veel gebruikers dachten dat dit het einde betekende van de e-mailclient, maar Qualcomm heeft besloten om Eudora aan de open-source gemeenschap te doneren. Eudora heeft altijd positieve recensies gekregen van de vakpers en het programma heeft een trouwe groep gebruikers. In zijn hoogtijdagen had het miljoenen gebruikers. Maar commercieel gezien legde Eudora het af tegen concurrenten als Microsofts Outlook, Lotus Notes en de vele gratis online e-maildiensten.

Doordat Eudora nu open-source is, kan voortaan iedereen de e-mailclient gratis downloaden. Ontwikkelaars krijgen toegang tot de broncode zodat ze deze kunnen verbeteren en de aanpassingen delen met andere ontwikkelaars.

Mozilla begon in augustus met de distributie van een testversie van Eudora met de codenaam Penelope. Mozilla gaat Eudora naast zijn eigen Thunderbird e-mailclient ontwikkelen.


Website: www.eudora.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord