abonneren

EU wil jonge gamers beter beschermen

De Europese Unie heeft gamesontwikkelaars en gameswinkels twee jaar de tijd gegeven om een gedragscode op te stellen zodat minderjarige gamertjes beter beschermd worden tegen gewelddadige games.Analisten verwachten dat de wereldwijde omzet van videogames binnen twee jaar over de grens van 30 miljard euro gaat. Europa is goed voor een derde van deze omzet.Ouders en leraren zijn ongerust dat gewelddadige videogames kinderen aanzetten tot gewelddadig gedrag in het echt. Verschillende landen in Europa hebben de ultragewelddadige game Manhunt 2 om die reden verboden.

De EU heeft de macht om strenge wetten omtrent de verkoop van videogames te maken, maar het heeft liever dat de industrie zichzelf controleert. De gamesindustrie moet bijvoorbeeld de symbolen die aangeven vanaf welke leeftijd een game is beter onder de aandacht van winkeliers en opvoeders brengen.

Op dit moment gebruikt de gamesindustrie het PEGI-leeftijdsclassificatiesysteem. PEGI (Pan European Games Information) wordt door meer dan 200 gamesontwikkelaars in 20 van de 27 Europese lidstaten gebruikt.

"Ontwikkelaars moeten gebruiken kunnen maken van de vrijheid van expressie maar tegelijkertijd is het wel een industrie dat een impact heeft op onze samenleving", aldus EU-commissaris Viviane Reding.

Een causaal verband tussen het spelen van gewelddadige games en gewelddadige gedrag bij kinderen is nog niet aangetoond.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord