abonneren

EU wil dat Microsoft Windows met Firefox levert

In dezelfde week dat de RC1 van Internet Explorer 8 uitkomt, discussieert de Europese Commissie of het Microsoft moet dwingen om in toekomstige versies van Windows de browser Firefox mee te leveren. Recentelijk beschuldigde de EU Microsoft er van dat het de antikartelwetgeving heeft overtreden door Internet Explorer te bundelen met zijn Windows-besturingssysteem. De kans groot dat Microsoft wordt gedwongen om niet alleen Internet Explorer mee te leveren met Windows, maar ook de browser van een concurrent.
Dit kan Mozilla's Firefox zijn, maar ook Google's Chrome en Apple's Safari maken een goede kans om de vervanger van Internet Explorer te worden.

Volgens Microsoft kunnen computergebruikers en OEMs nu al zonder problemen alternatieve browsers installeren en gebruiken. De EU wil echter dat gebruikers tijdens de installatie van Windows al de keuze krijgen voor een alternatieve browser. Dit betekent dat OEMs verschillende browsers moeten voorinstalleren op pc's. Er is ook een kans dat de EU Microsoft dwingt om bepaalde instellingen in Internet Explorer uit te zetten wanneer de gebruiker voor een alternatieve browser kiest. Indien Microsoft zich niet houdt aan de eisen van de EU dan hangt het bedrijf een forse boete boven het hoofd. De boete is gebaseerd op de verkoopcijfers van Windows in de Europese Unie.

Microsoft heeft twee maanden de tijd om te reageren op de beschuldigingen. Na deze periode maakt de Europese Commissie zijn beslissing bekend.


Bron: PCPRO

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie