abonneren

EU wil dat Microsoft meerdere browsers meelevert

Eurocommissaris Neelie Kroes is van plan om Microsoft te dwingen een pakket browsers bij Windows mee te leveren, zoals Firefox of Opera. Volgens plannen van Kroes krijgen Windows-gebruikers bij het installeren van hun nieuwe pc de keuze uit meerdere browsers, schrijft de Wall Street Journal. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid om één ervan als standaardbrowser in te stellen, zoals nu ook al het geval is. Microsoft moet afspraken met pc-fabrikanten maken, om te zorgen dat ze het browserpakket niet in de fabriek of in de winkel alvast verwijderen.

De EU probeert al jaren Windows los te koppelen van Internet Explorer en Windows Media Player. Tot nu toe werden daarvoor boetes gehanteerd. De Noorse browsermaker Opera is één van de partijen die bezwaar maakt. In februari maakte commissiewoordvoerder Jonathan Todd al bekend dat er over de browserbundeling werd gepraat.

De eisen van de EU gaan mogelijk nog veel verder: de Wall Street Journal schrijft dat niet alleen kopers van nieuwe pc's de mogelijkheid krijgen om meerdere browsers te installeren, maar ook bestaande gebruikers moeten via de updatefunctie van IE meerdere browsers aangeboden krijgen. Welke browsers in het pakket zullen zitten, is nog niet bekend gemaakt. Ook de criteria waaraan ze moeten voldoen zijn nog onbekend.

Bron: Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord