abonneren

EU tikt Europese vliegmaatschappijen op de vingers

Indien ze niet tegemoet komen aan de eisen van de Europese Unie moet bijna de helft van alle Europese vliegmaatschappijen hun websites offline halen.In september deed de consumentenbelangenorganisatie van de EU onderzoek naar de websites van alle Europese vliegmaatschappijen. Bijna de helft van alle websites gaf informatie die niet klopte met de Europese regelgeving, waaronder onduidelijk prijsindicaties, contracttermijnen en voorgestelde condities.

Alle maatschappijen wiens websites onduidelijke of foutieve gegevens bevatten, moeten de sites binnen vier maanden hebben verbeterd of opheldering hebben gegeven. De maatschappijen die hier in falen, zullen hoge boetes krijgen of hun websites moeten sluiten. Het onderzoek is discreet en noemt geen vliegmaatschappijen bij naam. Indien de maatschappijen over vier maanden hun websites niet hebben aangepast, zal de EU wel een lijst met namen openbaar maken. 

De namen van de vliegmaatschappijen die de regels ovetreden zijn echter een publiek geheim. De Ierse maatschappij Ryanair, en de Spaanse maatschappijen Vueling, Iberia en Spainair zijn allemaal recentelijk door hun eigen overheden op de vingers getikt. België is het slechtste jongetje van de klas; 46 van de 48 onderzochte websites overtraden de regels. Oostenrijk was het beste jongetje van de klas. Geen van de 20 onderzochte websites overtrad de Europese regelgeving.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie