abonneren

EU onderzoekt concurrentiegedrag Google

De Europese commissie voor mededingingszaken gaat een onderzoek doen naar de monopolistische trekjes van Google. Google heeft dit zelf in een blog bekend gemaakt.De Europese Commisie reageertmet ditvooronderzoekop klachten van drie bedrijven: De Britse prijsvergelijker Foundem, een Franse juridische zoeksite Ejustice.fr en prijsvergelijker Microsofts Ciao! van Bing.
Google werkt mee aan dit onderzoek en zal de gevraagde informatie beschikbaar stellen. Google is er van overtuigd te handelen in het belang van hun gebruikers en klanten en de Europese regelgeving daarbij niet te overtreden.

Volgens Google heeft Microsoft de hand in twee van de drie klachten, namelijk die van ejustice.fr en Ciao. Google heeft altijd een goede relatie gehad met Ciao totdat het bedrijf in 2008 door Microsoft werd overgenomen. Sinds die tijd komen er klachten over de standaards en zoekalgoritmes. De klachten hebben te maken met de rangorde van de zoekresultaten van deze bedrijven. Google brengt dit verhaal naar buiten omdat ze weten dat hier in de media discussies over ontstaan.

Bron: Google Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord