abonneren

EU onderzoekt Blu-ray en HD-DVD concurrentiestrijd

De Europese Commissie onderzoekt de concurrentiestrijd tussen Blu-ray en HD-DVD.
De EC heeft een brief gestuurd naar een aantal grote filmstudio's waarin om e-mails, bestanden en telefoonopnames wordt gevraagd.

Volgens de Wall Street Journal is de Europese Commissie (EC) vooral geïnteresseerd in de activiteiten van de partijen die de Blu-ray-standaard ondersteunen, omdat slechts één van de acht grote filmstudio's HD-DVD gebruikt. Vijf andere filmstudio's in Hollywood hebben gekozen voor het Blu-ray-formaat. De EC probeert te achterhalen of de overeenkomsten verbodsbepalingen bevatten voor het gebruik van het andere formaat.

Blu-ray wordt ondersteund door Sony, Philips, Samsung en Sharp. Toshiba ontwikkelde HD-DVD. Volgens de woordvoerder is er nog geen officieel onderzoek gestart, maar wordt er nu alleen nog informatie verzameld.


Bron: Computable.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord