abonneren

EU kijkt naar mogelijkheid verbod gewelddadige games

Net wanneer in de VS het aantal fanatieke moraalridders dat probeert om gewelddadige games te verbieden afneemt, gaat de Europese Unie nadenken of een verbod nodig is. De vraag is wat de Europese Unie met zo'n verbod wil bereiken.

Volgens onderzoekers bij de EU controleren veel winkeliers niet de leeftijd van de klanten waardoor minderjarige gamers videogames kunnen kopen waar ze eigenlijk te jong voor zijn. Het is daarom verstandig dat de EU kijkt of het mogelijk is om alle wetten die er in de verschillende lidstaten zijn om te voorkomen dat bepaalde videogames aan kinderen worden verkocht die jonger zijn dan op de doos staat aangegeven te harmoniseren. 

Een verbod op gewelddadige games is echter geen reële mogelijkheid. Het enige wat de EU zou kunnen doen is aanbevelen dat landen strikter controleren of de games niet aan minderjarige gamertjes worden verkocht. Maar het is aan de 27 lidstaten om te beslissen in welke mate ze de aanbevelingen van de EU overnemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord