abonneren

EU: iPhone moet verwisselbare batterij krijgen

Een nieuwe Europese wet gaat consequenties opleveren voor Apple. Uit milieuoogpunt moeten alle mobiele apparaten op termijn voorzien worden van een eenvoudig verwijderbare accu. De iPod en iPhone behoren tot de weinige apparaten waarbij dit niet mogelijk is.Eén van de grootste kritiekpuntenvan gebruikers op de iPod en de iPhone is dat de accu niet vervangen kan wordenbij een defect of wanneer de accu verouderd is. Apple zelf kan de accu vervangentegen een behoorlijk bedrag. Maarnieuwe Europese regels kunnen hier wel eens veranderingin aanbrengen.
Uit milieuoogpunt is het namelijk uiterst wenselijk dat de accu van een mobiel apparaat gescheiden kan worden bij het einde van de levensduur van dit apparaat. Dus moeten fabrikanten het mogelijk maken op eenvoudige wijze de accu te verwijderen.

Wanneer Europa Apple inderdaad dwingt de iPod en iPhone te wijzigen, dan zal wereldwijd voordelen opleveren -- het is voor Apple namelijk niet logisch om in Amerika en Azië andere producten te verkopen dan in Europa. Dat Apple de accu vervangbaar moet maken, betekent niet dat er een iPhone of iPod komt waar de accu zo even verwisseld kan worden. Het is toegestaan om de accu met schroeven vast te zetten, waardoor de meeste consumenten ontmoedigd onderweg even een accu te verwisselen. Of Apple deze weg zal bewandelen is niet duidelijk.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: