abonneren

EU draait sociale netwerken de duimschroeven aan

De EU wil dat sociale netwerken zich houden aan de Europese internet privacy-regels.

EU-commisaris voor justitie Vivane Reding kondigt aan de regels te zullen handhaven. Zo moeten ook gebruikers van Facebook  en Google het recht krijgen op internet “vergeten” te worden.

Gebruikers moeten altijd de mogelijkheid hebben omdoor hen op internet geplaatste informatie of foto’s te verwijderen. Ook kondigde Reding aan de 16 jaar oude wetten op dit gebied te zullen aanscherpen om maatregelen mogelijk te maken. Hiertoe zal zij nog voor de zomer voorstellen doen. In deze voorstellen krijgen nationale privacy-waakhonden de bevoegdheid onderzoeken te doen en procedures te beginnen tegen bedrijven die diensten aanbieden aan Europeanen.

Bron: Financial Times

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord