abonneren

EU-commissaris klaagt over roamingkosten SMS

Nadat EU-commissaris voor informatie- en mediazaken Viviane Reding eerder al kritiek uitte over de roamingkosten bij mobiel bellen in het buitenland, gaat ze zich nu inzetten voor de kosten van SMS en datadiensten.Reding toonde zich zeer bezorgd over de extreem hoge prijzen voor SMS- en datadiensten in het buitenland. Ze wil de mobiele operators dwingen om de tarieven te verlagen.
De kosten zouden in geen verhouding staan tot de werkelijke kosten die de operators daadwerkelijk hebben.

Als de providers hun tarieven niet vrijwillig omlaagbrengen, dan zal de EU-commissaris ingrijpen. Hetzelfde probleem speelde medio 2006 al rond mobiele telefoongesprekken in het buitenland. Daarvoor wil de EU een bovengrens instellen. Tot nu toe hebben de mobiele providers niet veel gedaan. Pasgeleden kondigde Orange wel aan dat ze de tarieven voor bellen en gebeld worden in het buitenland gaan verlagen met 33%. Vodafone kondigde 'Voordeel op Reis' BloX aan, een uitbreiding waarmee gebruikers 30 minuten kunnen bellen voor 10 euro. Maar volgens de EU gaat het allemaal nog niet snel genoeg. Uit onderzoek van november vorig jaar bleek dat een buitenlands mobiel gesprek viermaal duurder is dan een binnenlands gesprek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord