abonneren

Ernstige bug treft Snow Leopard-gebruikers

Foutje, bedankt: een forse bug in Snow Leopard kan ertoe leiden dat alle gebruikersgegevens als sneeuw voor de zon verdwijnen. De bug treedt op wanneer wordt ingelogd op het gastprofiel en lijkt voornamelijk beperkt tot gebruikers die een upgrade van Leopard naar Snow Leopard hebben gedaan.Er zijn inmiddels een flink aantal gebruikers in mineurstemming omdat al hun persoonlijke gegevens verdwenen zijn. Het gaat om gebruikers die ingelogd hebben op het gastaccount en daarna weer op hun eigen account.
Normaal gesproken wist OS X alleen het tijdelijke profiel, maar door een bug lijken ook de profielen van de andere accounts gewist te worden. Wie geen backup gemaakt heeft is alles onherroepelijk kwijt.

Apple heeft nog steeds geen officiële reactie gegeven op deze bug, maar het lijkt erop dat de bug alleen optreedt bij mensen die het gastaccount al hadden ingeschakeld onder OS X 10.5 voordat ze een upgrade naar Snow Leopard uitvoerden. Voor wie deze situatie geldt: schakel meteen het gastaccount uit en maak een nieuwe account met beperkte rechten aan voor bezoekers.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: