abonneren

Ericsson komt met mobiele breedband voor elektronica

Ericsson's visie van een totaal communicerende wereld komt dichterbij. De fabrikant van mobiele communicatietechnologie introduceert een kleine, weinig energie gebruikende module waarmee HSPA mobiele breedband communicatie in consumenten elektronica kan worden ingebouwd.Het vooruitzicht van een alles met alles in verbinding staande wereld komt hiermee dichterbij. Zo was er jaren geleden al sprake van een koelkast die zelf de bestellingen doet, net als bijvoorbeeld de oven die op afstand wordt gestart en de status van het gerecht erin in de gaten houdt.

Ericsson komt hiertoe met zijn vierde mobiele breedband module in een jaar tijd. De laatste in juni was bedoeld voor netbooks. De nieuwe module: de C3706 brengt snelle draadloze communicatie naar consumenten elektronica, zoals een gps-navigator, e-booklezer en mediaspelers.

De module is een derde kleiner dan voorgaande modulen, wat ontwerpers van appartuur nieuwe mogelijkheden biedt. Verbindingen met snelheden van 5,76 Mbps, met 40% minder energiegebruik in vergelijking tot voorgaande modulen. De CE-module is geheel compleet, wat Ericsson plug and play functionaliteit noemt, waarmee het geschikt is voor vele hardware platformen. Ook bevat het een "wake on wireless" functie, die apparaten kan wakker maken uit een slaapstand.

Het product is het resultaat van samenwerking met Intel. Samen werkten ze aan een module die HSPA integreert in Intels "Moorestown" platform voor mobiele internet apparaten. Het nieuwe ce-product is geschikt om met alle platformen samen te werken.

De C3707w is onthuld op het Intel Developers Forum (IDF) in San Franscisco, september 2009.

Bron: Eweek

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie