abonneren

Er komt geen Skulltrail met Nehalem-processoren

Intel zal geen referentiemoederbord maken voor Skulltrail met twee Core i7-processoren. Het staat partners vrij deze uitdaging wél aan te gaan, maar of Asus, MSI of Gigabyte hier heil in zien is niet bekend. Een Skulltrail-systeem is uiterst prijzig.Onder de noemer Skulltrail introduceerde Intel in het verleden moederborden waar twee (speciale) Core 2 Extreme-processoren in geplaatst konden worden. Skulltrail had naast de twee afwijkende processoren ook speciaal, duur geheugen nodig.
In principe is het truucje van het koppelen van twee desktopprocessoren ook mogelijk met de huidige Core i7's, maar Intel verwacht er weinig van, gezien de (absurd) hoge verkoopprijs van een dergelijk systeem. Superdure computers doen het in tijden van recessie namelijk niet al te best.

Het grootste probleem van Skulltrail is dat er een plafond zit aan de prestatiewinst die meer cores met zich meebrengen. Vooral dagelijkse applicaties profiteren al nauwelijks van drie of vier cores, laat staan acht. Hetzelfde geldt voor games; eigenlijk zijn alleen specialistische cad/cam-programma's en videobewerkingstools écht in staat van alle cores gebruik te maken. In deze markten is het vaak interessanter voor een andere oplossing te gaan, zoals een workstation.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord