abonneren

Epic's Unreal Engine in de problemen?

Eén van de meest gebruikte spelengines is de Unreal Engine van Epic. Zo maakt het populaire Xbox-spel Gears Of War er gebruik van. Toch zijn partners ontevreden over de langzame en gebrekkige ontwikkeling van de engine.Onder de partners die morren over de enginebevindt zich in ieder geval developerSilicon Knights.Zegebruiken de Unreal-engine voor hun komende spel Too Human. Omdat Silicon Knight gefrustreerd is over de samenwerking met Epic, heeft de developer besloten om Epic aan te klagen.
Zo zou Epic belangrijke features en documentatie niet of niet op tijd leveren. Hierdoor is de ontwikkeling van Too Human inmiddels vertraagd.

Volgens Silicon Knights houdt Epic bewust code achter, alhoewel andere Epic-partners dit gegeven tegenspreken. Zij claimen dat Epic geen kwaad in de zin heeft, maar gewoon aan het blunderen is.

Epic zelf is druk bezig met Unreal Tournament 3, gebaseerd op de Unreal-engine. Het bedrijf heeft nog steeds geen releasedatum gegeven voor het spel, wat er op zou kunnen duiden dat de developer zelf ook problemen heeft met de engine.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie