abonneren

Enquetemaken.be

‘Even' een enquête maken, het klinkt vaak makkelijker dan het is. Een goede enquête in elkaar zetten kost echt tijd. En dan hebben we het nog niet eens over het verspreiden van de enquête en de moeite die het kost om ervoor te zorgen dat iedereen hem invult (en dan laten we het analyseren van de enquêtegegevens daarna gemakshalve maar even buiten beschouwing).
Kortom, iedere vorm van hulp bij het maken van een enquête is meer dan welkom!

De site Enquetemaken.be is zo'n hulpmiddel. En wat voor een. Even registreren en je kunt aan de slag. Het enige wat je vooraf geregeld moet hebben zijn de vragen. Als die goed zijn, dan maak je heel makkelijk een online enquête. Ideaal: je stuurt de link door, mensen vullen de vragenlijst in en alle antwoorden worden verwerkt in een Excel-bestand dat je daarna kunt gebruiken voor de analyse.

Hoewel de site zich niet richt op professionals, is het aantal mogelijkheden uitgebreid. Zo kun je vertakkingen aanbrengen, waarbij het antwoord bepaalt of een volgende vraag een vraag wel of niet wordt gesteld, en zijn veel verschillende vraagtypes mogelijk (meerkeuze, ja of nee, meerkeuze met meerdere keuze, vragen in tabelvorm, rangschikkingsvragen et cetera).

Je kunt een onbeperkt aantal vragenlijsten maken en er is ook geen limiet gesteld op het aantal deelnemers. De enquête kan anoniem zijn of open, of voor een besloten groep. Je kunt YouTube-filmpjes en links toevoegen, de layout bewerken en er is zelfs een controle door middel van ip of cookies die moet voorkomen dat mensen een enquête meerdere malen invullen om zo de uitkomst te beïnvloeden! Het is duidelijk: de site Enquetemaken.be komt in onze Favorieten!

http://www.Enquetemaken.be

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: