abonneren

Enorme belangstelling voor voorverkoop Windows 7

De belangstelling voor een voorverkoopaanbieding van Windows 7 in Groot-Brittanniƫ en Duitsland, overtreft alle verwachtingen. De aanbieding is Duitsland zelfs al uitverkocht.Op Microsofts online winkel was de belangstelling zo groot dat de melding verscheen dat de sitewerd afgesloten vanwege te grote vraag.

De Europese voorverkoopaanbieding zou lopen van 15 juli tot 9 augustus, maar betreft wel een beperkt aantal exemplaren. Microsoft maakt niet bekend hoeveel exemplaren worden aangeboden per regio. Microsoft verkoopt de Home Premium E versie voor € 49,99 en Windows 7 E professional voor € 109 in Duitsland en Frankrijk.  In Groot Brittannië zijn de prijzen respectievelijk 49,99  en 99,99 pond.

Microsoft verkoopt de E versie in Europa zonder een browser. Deze versie kan niet als upgrade worden geïnstalleerd, maar moet als schone installatie worden geïnstalleerd. Zodoende wordt de volledige versie (zonder browser) voor de upgrade prijzen aangeboden.

Microsoft werkt ook aan een mogelijkheid om via Windows Live na de schone installatie van Windows 7, alsnog een Internet Explorer browser te downloaden en installeren. Er wordt verwacht dat pc-leveranciers na 22 oktober pc's met Windows 7 zullen verkopen waar een browser naar keuze op is voorgeïnstalleerd.

Of er ook een voorverkoopaanbieding komt in Nederland, is nog niet bekend. Wel krijgen kopers van een nieuwe pc vanaf 26 juni een voucher die recht geeft op Windows 7, dat na 22 oktober beschikbaar zal zijn.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie