Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

ENISA wil sociale netwerkdiensten kunnen controleren

Het Europese Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) wil nieuwe wetgeving zodat het sociale netwerkdiensten als MySpace en Facebook beter kan controleren.VolgensENISA zijn sociale netwerken goed om andere mensen te leren kennen, maarzitten er ook risico's aan vast. ENISA wil gebruikers beter kunnen beschermen, maar daarvoor moet het wel onder de motorkap van de netwerkdiensten kunnen kijken.

ENISA wil Europese burgers beter kunnen beschermen tegen het zonder toestemming maken en uploaden van foto's. Op dit moment is er geen wet die verplicht dat mensen daar expliciet toestemming voor hebben. Volgens ENISA zijn gebruikers van sociale netwerkdiensten zich er ook te weinig van bewust dat alles wat ze op het internet zetten nooit meer verwijderd kan worden.

ENISA ziet dat sociale netwerkdienst een geliefd doelwit zijn van spammers en criminelen. Ongeveer zes miljoen computers wereldwijd zijn geïnfecteerd en worden door criminelen zonder toestemming van de eigenaren gebruikt in botnet-netwerken om computernetwerken aan te vallen.


Bron: www.infoworld.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie