abonneren

Engelse Vista SP1 wordt vanaf vandaag uitgerold

Service Pack 1 was al langer beschikbaar voor bedrijven, maar ook consumenten kunnen vanaf vandaag de officiƫle versie van deze update downloaden. Dat gaat overigens niet geheel probleemloos: er zitten wat haken en ogen aan de installatie van Vista SP1.Tijdens de voorinstallatie scant Microsoft het systeem opmogelijk 'conflicterende' drivers; is een dergelijke driverop uw systeem aanwezig dan kunt u deupdate vergeten.Het kan dus zeker geen kwaad om voor al uw hardware te controleren of u de laatste drivers draait.

SP1 wordt op twee verschillende manier aangeboden: als standalone pakket dat gedownload en geïnstalleerd kan worden, of als update via Windows Update. De installatie duurt tussen de 20 minuten en een uur(!), afhankelijk van uw systeemconfiguratie. Goed nieuws voor wie binnenkort Vista wil aanschaffen: in de versie op de schappen wordt SP1 geïntegreerd.

SP1 brengt voornamelijk bugfixes en prestatieverbeteringen met zich mee, veel veranderingen in de look & feel zijn niet aangebracht.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie