abonneren

Engelse Piraten Partij krijgt 100 nieuwe leden per uur

Hoewel nog geen enkele nationale Piraten Partij zo groot is als die van Zweden - in juni haalden de Zweedse Piraten zelfs een zetel in het Europees Parlement - wordt er her en der flink aan de weg getimmerd.Inmiddels zijn er al in ruim 30 landen Piraten Partijen opgericht. Zeven stuks daarvan zijn officieel geregistreerd, waardoor ze aan verkiezingen kunnen meedoen. De Engelse Pirate Party is de meest recente die zich geregistreerd heeft.

Afgelopen dinsdag was al het benodigde papierwerk rond. Onmiddellijk begonnen Britten zich aan te melden als lid. Volgens de oprichter van The Pirate Party UK, Andrew Peter Robinson, komen er per uur honderd nieuwe aanmeldingen binnen. Ook met donaties loopt het storm; dat ging op een gegeven moment zó hard dat PayPal contact zocht, om te verifiëren dat het hier om een legitieme site ging en niet om een gehackte site.

Ook in Nederland is er een Piraten Partij, maar die wordt op het moment van schrijven gereorganiseerd.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord