abonneren

Engeland zet vraagtekens bij Facebook-beleid

U heeft een Facebook-account en zet hier uw persoonlijke gegevens op. Na verloop van tijd besluit u dat u niet meer wilt dat andere mensen uw Facebook-gegevens inzien en u deactiveert uw profiel bij Facebook. Tot uw schrik blijft de pagina echter gewoon beschikbaar voor jan en alleman.Britse politici vinden dit beleid van Facebook, om gegevens een bepaalde tijd op de server te laten staan ook al wordt een account afgesloten,dubieus. Ook zijn er steeds meer gebruikers die dit beleid beu zijn.
Facebook zegt zich echter van geen kwaad bewust te zijn en geheel volgens de privacywetgeving te handelen. Volgens Facebook komt het vaak voor dat gebruikers na verloop van tijd van gedachten veranderen en hun account weer willen activeren, dus Facebook ziet het juist als een dienst dat de gegevens dan nog beschikbaar zijn.

Wie écht van alles afwil, moet zijn profiel geheel handmatig wissen. Dat brengt veel werk en hoofdbrekens met zich mee en de Britse politici vinden dat dit eigenlijk niet zou moeten kunnen. Facebook heeft wel aangegeven zich te gaan beraden op de kwestie.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord