abonneren

Energiebesparing onderwerp computerwedstrijd

Nog even, en dan begint Live Earth: de grote concertreeks die de aandacht (extra) moet vestigen op de gevolgen van klimaat verandering. Een mooi moment om ook een bijzondere wedstrijd voor jonge computeraars onder de aandacht te brengen.Op 24 september gaat de site Climate Quest de lucht in. Dit online game portal staat in het teken van klimaatverandering.
Al voor de lancering roept Climate Quest jongeren op om zelf een computerspel te bouwen. Het thema van de game? Energiebesparing.

Het meest innovatieve en creatieve spel wint de Essent Climate Quest Award en een Xbox 360. Alle ingezonden games maken kans om in de portal opgenomen te worden en dus vanaf september gespeeld te worden.

De game moet geschikt zijn voor 10- tot 15-jarigen. Het moet gaan over het gebruiken van minder energie, dus niet over luchtvervuiling en zure regen. Het spelletje is geslaagd als de gamers na het spelen denken: "Hé, ik kan zélf ook energie besparen!" Iedereen die mee wil doen aan de prijsvraag kan zich aanmelden via www.climatequest.org. Na inschrijving ontvangen de deelnemers de gedetailleerde aanleverspecificaties.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: