abonneren

En nu: studeren!

Het is een hele klus om de juiste studie te vinden. Een groot percentage studenten maakt na de eerste hoopvolle start toch de overstap naar een andere studie die beter bij ze past, inhoudelijk interessanter is of betere beroepsperspectieven biedt.

Er zijn verschillende websites die u op weg kunnen helpen, van websites die bedoeld zijn om je zoveel mogelijk op advertenties te laten klikken (hbostart.nl) tot niet-commerciële initiatieven, zoals de keuzepagina's van Kennisnet (naarhethbo.kennisnet.nl).

Twee websites springen er wat ons betreft uit: op Kiesjestudie.nl kunt u opleidingen onderling vergelijken aan de hand van instroom, studentenoordeel, studietempo en studietijd per week.

Studiekeuze123.nl is een initiatief van verschillende hogere onderwijsinstellingen. Hier vindt de vergelijking plaats op basis van 90 criteria, waarbij je zelfs kunt filteren op bruto startsalaris bij afstuderen, kamerhuur per studentenstad of aantal kroegen.

www.studiekeuze123.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord