abonneren

Ellison bekritiseert ontslag HP-topman Hurd

Larry Ellison, de CEO van Oracle, heeft in een heftige e-mail aan de New York Times gereageerd op de beslissing van HP om hun topman Mark Hurd te ontslaan.Oracle en HP mogen dan concurrenten zijn, dat weerhoudt Ellison er niet van het op te nemen voor zijn persoonlijke vriend Mark Hurd.
Volgens Ellison heeft HP de slechtste personele beslissing genomen sinds Apple vele jaren geleden Steve Jobs ontsloeg. Die beslissing zou tot de ondergang van Apple hebben geleid, als Jobs niet zou zijn teruggekomen om het bedrijf te redden.

Hurd nam afgelopen week ontslag, nadat er een schandaal naar buiten was gekomen over vermeende sexuele intimidatie en daaraan gerelateerde ongeoorloofde betalingen. Dit terwijl hij bij HP intern was vrijgepleit en het conflict met het slachtoffer via de rechter was geregeld. Hieruit trekt Ellison de conclusie dat het vertrek van Hurd niet nodig was. Volgens Ellison is het vertrek van Hurd niet in het belang van de werknemers, aandeelhouders, klanten en partners van HP.
Het vertrek van Hurd veroorzaakte gisteren een koersdaling van 7,4 %.

Bron: Cnet 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: