abonneren

Electronic Arts wijst aanbod Jack Thompson af

Jack Thompson heeft eerder deze week zijn diensten aangeboden aan Electronic Arts. Deze gamestudio is van plan Take-Two Interactive over te nemen, maar Take-Two ziet hier niets in. Jack Thompson is een grote tegenstander van Take-Two en ziet het bedrijf graag in Electronic Arts-vlag opgaan.Jack Thompson hoopte dat zijn steun aan Electronic Arts ervoor zou zorgen dat Take-Two-baas Strauss Zelnick het veld zou moeten ruimen. Zelnick en Thompson zijn op zijn zachts gezegd geen goede vrienden.

Electronic Arts heeft inmiddels duidelijk laten weten niets te maken te willen hebben met Thompson. In een brief aan Thompson laat EA weten dat het bedrijf het zeer op prijs stelt als hij zich niet met de overname bemoeit. Het bedrijf benadrukt dat het een sterk voorstander is van creatieve vrijheid en dat Thompson absoluut niet bij dit gedachtengoed past. Een samenwerking zou 'onmogelijk' zijn, aldus Electronic Arts.

Jack Thompson heeft al meerdere malen geprobeerd spellen van Electronic Arts en Take-Two te verbieden. Zou zou The Sims 2 te sexueel getinte beelden bevatten en zouden Grand Theft Auto, Manhunt en Bully een destructieve uitwerking op de jeugd hebben.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: