abonneren

Electronic Arts lonkt naar Take-Two Interactive

De fusie tussen Vivendi en Activision heeft flink wat losgemaakt in de gameswereld; het nieuwe bedrijf is nu 's werelds grootste gamestudio. Het lijkt er nu op dat EA Games dit niet over zijn kant wil laten gaan en weer terug op de eerste plek wil komen door Take-Two Interactive over te nemen.Veel analisten verwachten dat EA Games binnen afzienbare tijdeen openbaar bod op Take-Two Interactive zal doen. Deze studio is bekendom zijn omstreden games uit de Rockstar-koker, zoals Manhunt en Grand Theft Auto. Ook titels als BioShock en Civilization zijn gehuisvest bij Take-Two.
Omdat het gamehuis zelf zoveel titels maakt én omdat de financiële resultaten over 2007 niet bijster indrukwekkend zijn, is Take-Two een aantrekkelijke prooi voor EA.

Take-Two heeft in het laatste kwartaal van 2007 $7.1 miljoen dollar verlies gedraaid ($138 miljoen over het hele jaar); dat is beter dan in 2006, maar nog steeds niet goed genoeg. Voor EA is dit niet zo relevant; belangrijker zijn de populaire franchises en titels die Take-Two in zijn bezit heeft. Take-Two heeft meerdere malen aangegeven dat het bedrijf niet te koop is, maar de vraag is of het bedrijf bestand is tegen een hoog bod van EA.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie