abonneren

Eindelijk webinterface voor Windows Live Messenger

Beter laat dan nooit. Dat moet Microsoft gedacht hebben toen het besloot deze week de webinterface voor zijn populaire Windows Live Messenger IM-dienst te lanceren. Gebruikers kunnen bij de webinterface komen via hun Live Hotmail- of People-pagina. De webinterface is beschikbaar voor Live-gebruikers in de landen: Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italie, Japan, Mexico, Nederland, Noorwegen, Spanje, Groot-Brittannië en de VS. De rest van de wereld moet nog even wachten.

Wanneer u vanaf uw People-pagina doorklikt naar de webinterface dan kunt u gelijk uw contactpersonenlijst gebruiken om snel van start te gaan. U kunt iemand van uw lijst met contactpersonen selecteren en zien wat zijn of haar online status is. Binnen Hotmail kunt u alleen de online status zien van mensen die u een e-mailbericht hebben gestuurd, en alleen als ze al in uw Live Messenger contactpersonenlijst staan.

De webinterface is functioneel, maar (nog) niet zo gebruiksvriendelijk als AIM of Gchat. Het is ook nog geen multimediatool omdat het niet het delen van videofilmpjes of foto's ondersteunt. U kunt ook nog niet de lijst met contactpersonen selecteren op beschikbaarheid. Microsoft lanceert niet zo maar een nieuwe dienst en de kans is daarom groot dat alle gebreken die de webinterface nu heeft binnen afzienbare tijd zijn opgelost. Indien u een frequente gebruiker bent van Live Messenger dan biedt de webinterface u een functioneel alternatief.

De webinterface werkt goed onder Windows, Mac OS X en Linux, en met verschillende browsers, zoals Firefox en Safari.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: