abonneren

Eindelijk Open XML converter voor de Mac

In de categorie ‘beter laat dan nooit' heeft Microsoft eindelijk zijn Open XML converter-plugin voor Mac OS X uitgebracht. Hoewel de nieuwe versie van Office for Mac het Open XML-formaat kan lezen en schrijven, waren oudere versies van de kantoorsuite niet compatibel met het nieuwe documentformaat. Met de 45MB-grote plugin kunnen gebruikers van Office v.X en 2004 eindelijk Open XML-bestanden openen en lezen.

Met de plugin kunnen gebruikers niet alleen een enkel Open XML-bestand converteren maar ook meerdere bestanden tegelijkertijd. Indien een gebruiker Office 2004 11.5 heeft dan hoeft hij de converter niet apart te starten omdat de plugin naadloos samenwerkt met deze versie.

Microsoft zou de converter eigenlijk in juni 2006, tijdens de Worldwide Developers Conference, uitbrengen. De converter werd echter uitgesteld omdat Microsoft eerst Office 2007 af wilde hebben. Tevens was toentertijd het Open XML-formaat nog niet helemaal af. In december 2006 zei Microsoft dat de converter in de lente van 2007 zou uitkomen. Maar mei 2007 moest Microsoft opnieuw gebruikers teleurstellen. Microsoft zou de converter twee maanden na de lancering van Office 2008 uitbrengen, maar die datum werd ook niet gehaald. De nieuwe versie van Office werd in januari dit jaar uitgebracht en eindelijk is er nu ook de beloofde converter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: