abonneren

Eindelijk ondersteuning voor IMAP in Gmail

Google is begonnen met het uitrollen van één van de meest gewilde functies in Gmail; ondersteuning voor het IMAP-protocol. IMAP lijkt op POP3 en zorgt ervoor dat de gebruiker zijn e-mail in externe applicaties - zoals Outlook, Thunderbird of Windows Mail - kan binnenhalen en lezen. Het voordeel van IMAP boven POP3 is dat het tweerichtingsverkeer mogelijk maakt tussen Gmail en een externe mailclient.
Hierdoor is het mogelijk dat wanneer u een bericht leest in bijvoorbeeld Windows Mail en daarna verwijdert, het bericht ook direct wordt verwijderd in uw Gmail-account. Wanneer u een e-mailbericht in Windows Mail naar de folder ‘Archief' sleept dan krijgt dit bericht in Gmail automatisch het label ‘Archief'. Op de website van Gmail kunt u een compleet overzicht vinden van de acties die IMAP synchroniseert.

De ondersteuning voor IMAP is een welkome aanvulling. Maar door de vreemde manier waarop Gmail met e-mail omgaat is de integratie tussen Gmail en externe webclients niet geheel vlekkeloos. Zo groepeert Gmail automatisch alle e-mailberichten die bij elkaar horen. Deze functie kan niet vertaald worden naar IMAP.

Op dit moment is er eigenlijk geen enkele externe e-mailclient die op een goede manier Gmail-berichten via IMAP kan synchroniseren. De IMAP-ondersteuning werkt ook alleen maar voor Gmail-berichten in andere e-mailclients. Het is niet mogelijk om e-mail van niet-Gmail IMAP-servers in Gmail binnen te halen.


Bron: www.downloadsquad.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: