abonneren

Eindelijk ondersteuning voor IMAP in Gmail

Google is begonnen met het uitrollen van één van de meest gewilde functies in Gmail; ondersteuning voor het IMAP-protocol. IMAP lijkt op POP3 en zorgt ervoor dat de gebruiker zijn e-mail in externe applicaties - zoals Outlook, Thunderbird of Windows Mail - kan binnenhalen en lezen. Het voordeel van IMAP boven POP3 is dat het tweerichtingsverkeer mogelijk maakt tussen Gmail en een externe mailclient.
Hierdoor is het mogelijk dat wanneer u een bericht leest in bijvoorbeeld Windows Mail en daarna verwijdert, het bericht ook direct wordt verwijderd in uw Gmail-account. Wanneer u een e-mailbericht in Windows Mail naar de folder ‘Archief' sleept dan krijgt dit bericht in Gmail automatisch het label ‘Archief'. Op de website van Gmail kunt u een compleet overzicht vinden van de acties die IMAP synchroniseert.

De ondersteuning voor IMAP is een welkome aanvulling. Maar door de vreemde manier waarop Gmail met e-mail omgaat is de integratie tussen Gmail en externe webclients niet geheel vlekkeloos. Zo groepeert Gmail automatisch alle e-mailberichten die bij elkaar horen. Deze functie kan niet vertaald worden naar IMAP.

Op dit moment is er eigenlijk geen enkele externe e-mailclient die op een goede manier Gmail-berichten via IMAP kan synchroniseren. De IMAP-ondersteuning werkt ook alleen maar voor Gmail-berichten in andere e-mailclients. Het is niet mogelijk om e-mail van niet-Gmail IMAP-servers in Gmail binnen te halen.


Bron: www.downloadsquad.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord