abonneren

Eindelijk een standaard voor draadloos opladen?

Het draadloos opladen van mobiele apparaten lijkt weer een stap dichterbij. Fabrikanten hebben zich verenigd in een organisatie, het Wireless Power Consortium, en willen binnen een half jaar de eerste specificatie gereed hebben.Het Wireless Power Consortium gaat zich toeleggen op een standaard voor het draadloos opladen van mobiele telefoons, digitale camera's en andere mobiele apparaten.
De standaard gaat concurreren met micro-usb, de bedraadde standaard die dit jaar verplicht wordt gesteld. De draadloze oplaadtechniek werkt zeer waarschijnlijk met een 'oplaadmat' die is aangesloten op het stopcontact. Apparaten kunnen worden opgeladen door ze op de mat te leggen.

Het is een goed teken dat de meeste grote bedrijven (waaronder Nokia, RIM, Philips, Sanyo, Samsung, HP en Texas Instruments) zich achter het Consortium geschaard hebben. Op deze manier wordt de kans klein dat er meerdere, incompatibele standaarden op de markt komen. Het Wireless Power Consortium mikt op een laadspanning van 5 volt, voldoende voor de huidige mobiele apparaten. Voor laptops zal een andere standaard nodig zijn; aan die standaard zal in een later stadium gewerkt worden.

Producten die voldoen aan de standaard van het Wireless Power Consortium zullen te herkennen zijn aan het Qi-logo. Er zijn enkele fabrikanten die weigeren lid te worden van het Wireless Power Consortium, zoals Powermat, en van andere fabrikanten (zoals Apple) is niet bekend wat hun plannen zijn.

Webwereld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord