abonneren

Einde productondersteuning Vista RTM, XP SP2 en 2000

Microsoft stopt binnenkort met de ondersteuning van een aantal belangrijke besturingssystemen. Windows XP SP2 wordt vanaf 13 juli 2010 niet meer ondersteund. Windows Vista RTM-ondersteuning stopt al op 13 april.Wie nu nog gebruik maakt van Windows XP met Service Pack 2 of van Windows Vista zonder Service Pack zou snel moeten upgraden met de laatste updates voor de genoemde besturingssystemen.
Vanaf 13 april wordt een RTM (Released to Manufacturing) Vista-machine niet meer ondersteund. Dat betekent dat Microsoft geen patches meer gaat uitbrengen voor dit besturingssysteem. Het beste kunt u de laatste service pack (SP2) voor Vista downloaden, dat kan via Windows Update. Na de installatie van SP2 voor Vista kunt u weer een aantal jaar vooruit en gebruik maken van de laatste patches en upgrades die voor Vista worden aangeboden.

Voor XP-gebruikers is het deze zomer ook even goed opletten: vanaf 13 juli stopt Microsoft met het ondersteunen van XP met Service Pack 2. Nu zullen de meeste doorgewinterde XP-gebruikers wel hun machine hebben bijgewerkt naar SP3, maar wie dat nog niet heeft gedaan: de Service Pack kunt u downloaden via de de Microsoft Download-site.

Ook Windows 2000-gebruikers - als die er nog zijn - moeten vanaf 13 juli waarschijnlijk gaan upgraden: op die datum verdwijnt namelijk de algehele ondersteuning op het besturingssysteem, ongeacht welke service packs er zijn geïnstalleerd. Een eenvoudige upgrade naar bijvoorbeeld Windows 7 is niet mogelijk: het beste kunt u eerst upgraden naar Windows XP en dan vervolgens via USMT gebruiken. (de User State Management Tool, waarmee u profielen en instellingen van XP kunt overhevelen naar Windows 7).

Via PC-Active

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord