abonneren

Einde Kodak in zicht?

Kodak heeft in de VS een Chapter 11- indiening aangevraagd. Dit betekent dat Kodak via de rechter uitstel van betaling gaat vragen zodat schuldeisers gedurende een bepaalde periode niet betaald hoeven worden. Dit duidt erop dat Kodak met flinke schulden zit en het bedrijf moet reorganiseren om voort te blijven bestaan.
De reorganisatie is al in volle gang en Kodak hoopt deze af te ronden in 2013.

Het is duidelijk dat Kodak in zijn huidige staat niet kan meekomen met de grote spelers in de foto-industrie en het is dan ook niet echt verrassend dat het bedrijf in zwaar weer verkeert. Nu is er dus uitstel van betaling aangevraagd waarmee Kodak hoopt het uit te zingen totdat de reorganisatie  een feit is.

Uit de indiening van de Chapter 11-status blijkt dat Kodak op 30 september 2011 een totale schuld van 6,75 miljard dollar had. Totdat de reorganisatie afgerond is, is er een krediet beschikbaar van 950 miljoen dollar. Dit geld wordt gebruikt om lopende activiteiten draaiende te houden en lonen uit te blijven betalen.

Kodak heeft de afgelopen jaren al meerdere reorganisaties uitgevoerd waarbij diverse bedrijfsonderdelen afgestoten zijn, 13 productiefaciliteiten zijn opgeheven en 47.000 werknemers zijn ontslagen. Of deze reorganisatie Kodak gaat redden is dus de vraag.

Meer weten over Kodak's reorganisatie? Lees hier meer.

Via: Hyped.nl

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord