abonneren

Einde aan problemen met overstappen internet in zicht

Het einde van de problemen die mensen ondervinden wanneer ze overstappen naar een andere internetprovider lijkt in zicht. Dat schrijft staatssecretaris Heemskerk vrijdag 12 december 2008 in antwoord op Kamervragen. Er zijn namelijk afspraken gemaakt met een zestal providers (BBNed, Online, KPN, Tele2, UPC en Ziggo) die samen ruim 90 procent van de consumentenmarkt voor internet bedienen. De afspraken moeten per 1 januari ingaan. Consumenten zullen via de websites van de aanbieders helder en uniform geïnformeerd worden over het overstapproces.
Ook zullen de zes providers zich aanmelden bij de Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten. Hierdoor kan de consument bij een geschil op een eenvoudige manier zijn recht halen. Tenslotte moeten consumenten per 1 januari eenvoudiger overstappen, doordat de nieuwe aanbieder de overstap voor de klant volledig gaan verzorgen.

Verder wordt er hard aan gewerkt om het in het eerste kwartaal van 2009 mogelijk te maken dat tenminste 95% van het aantal overstappen probleemloos zal verlopen met een dienstonderbreking die maximaal 24 uur mag duren;

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord