abonneren

Eigenaren PS3 kunnen meehelpen met belangrijk project

Sony maakt het mogelijk voor eigenaren van een Playstation 3 die met het internet is verbonden om deel te name aan het Folding@Home-project van de Stanford Universiteit. Het project lijkt op het project SETI@Home.Alleen wordt er met de ongebruikte processorkracht van een pc niet naar buitenlands leven gezocht maar wordt het gedrag van eiwitten onderzocht.
Het project Folding@Home is in 2000 van start gegaan en meer dan een miljoen computers doneren hun rekenkracht. De Playstation 3 is de eerste niet-pc die mee kan doen aan het project.

Vanaf 23 maart kunnen gebruikers de Folding@Home-applicatie lanceren via de XcrossMediaBar. Wanneer de PS3 ‘idle' is, en dus niets te doen heeft, helpt het met het verwerken van data. Vervolgens stuurt de next-gen console de verwerkte data naar de servers van Folding@Home.

De data wordt gebruikt voor een onderzoek dat probeert te ontdekken welke rol eiwitten spelen in biologische functies. Eiwitten vouwen zich in een 3-dimensionale vorm. Deze vorm wordt bepaald door de onderlinge aantrekking en afstoting van de verschillende aminozuren en door de omgeving waarin het eiwit zich bevindt. De Stanford Universiteit hoopt te ontdekken hoe het verkeerd vouwen van eiwitten leidt tot bepaalde medische aandoeningen.

Het simuleren van het vouwen van eiwitten is zo complex dat een enkele supercomputer het in zijn eentje niet aankan. Een gewone pc zou er 30 jaar over doen om een enkele simulatie uit te rekenen.


Meer informatie: Wikipedia Eiwitten
Website: folding.stanford.edu

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie