abonneren

Eigenaar Facebook.nl moet domein afstaan

De huidige Nederlandse bezitter van het domein Facebook.nl, moet dit domein afstaan aan Facebook. Dit is de uitspraak van de World Intellectual Property Organisation (WIPO), waar Facebook het verzoek had ingediend.Volgens de WIPO heeft de huidige eigenaar het domein te kwader trouw geregistreerd en diende het domein voor hem geen legitiem belang. Hij claimde dat hij het domein in 2005 had vastgelegd, maar bij nader onderzoek bleek het domein pas in 2007 geregisteerd te zijn. Op dit moment linkt Facebook.nl nog naar een forum.

Binnen tien dagen zal het domein verwijzen naar de officiële Facebook-site.

De bezitter van de domeinnaam  is het niet eens met de uitspraak van de WIPO. Hij blijft bij zijn bewering dat hij het domein al langer in zijn bezit heeft en dat hij een financiële misser oploopt door de uitspraak. Facebook had hem aanvankelijk tienduizend euro geboden, maar door de rechtszaak is hij nu juist geld kwijt aan advocatenkosten.

 

[Update 6-02-2012: Naam op verzoek verwijderd.]

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord