abonneren

EFF vraagt hulp publiek in strijd tegen simlocks

Hebt u vervelende ervaringen met een mobiele telefoon waarop een simlock zat? Dan kunt u nu uw beklag doen bij de Electronic Frontier Foundation (EFF) en gezamenlijk de strijd aangaan tegen dit misbruik van de (Amerikaanse) copyrightwetgeving.De EFF is begonnen met zijn campagne "Free Your Phone". De EFF roept consumenten en softwareontwikkelaars op om hun negatieve praktijkervaringen op te sturen.
De EFF wil met een petitie proberen de Copyright Office te overtuigen dat er wat betreft simlocks op mobiele telefoons er een uitzondering moet worden gemaakt in de Digitale Millennium Copyright Act (DCMA).

Volgens de EFF hebben honderdduizenden eigenaren hun mobiele telefoon zo aangepast zodat ze zelf kunnen bepalen met welke provider ze bellen en welke software ze draaien. Nog veel meer consumenten willen bevrijd worden van de simlock op hun mobiele telefoon maar durven het "kraken" van hun mobieltje niet aan. Consumenten en ontwikkelaars zijn ook bang voor de rechtszaken waar de DMCA mee dreigt.

De DMCA wil niet dat gebruikers de technische beperkingen omzeilen die bedoeld zijn voor de bescherming van autersrechtelijk-beschermd werk. Volgens de EFF zetten veel fabrikanten en providers een simlock op hun mobiele telefoon om hun businessmodel te beschermen en niet om materiaal te beschermen waarop copyright zit.

Volgens de EFF is Apple's iPhone een goed voorbeeld. Apple "lockt" zijn iPhone zodat deze alleen gebruikt kan worden met een AT&T-abonnement of een ander abonnement van een provider die is goedgekeurd door Apple. Gebruikers van een iPhone mogen ook niet zelf bepalen welke software ze installeren, maar alleen software die is goedgekeurd door Apple en waarvoor de ontwikkelaars aan Apple geld hebben betaald.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord