abonneren

Eerste software die niet meer werkt na Vista SP 1

Via de onvolprezen site Security.nl werden we gewezen op een lijst van Microsoft, waarop programma's staan die het na installatie van SP1 niet of niet meer goed doen. Onder die programma's vooral veel beveiligingssoftware, zoals BitDefender en TrendMicro Internet Security.De programma's zijn door Microsoft opgedeeld in drie categorieën:1) Programma's die door Microsoft geblokkeerd worden omdat bekend is dat ze na SP1 niet meer goed functioneren2) Programma's die het helemaal niet meer doen na SP13) Programma's die het niet meer volledig doen na SP1

Tot de programma's in de eerste categorie behoren BitDefender AV 10 en BitDefender Internet Security 10, Fujitsu Shock Sensor, Jiangmin KV Antivirus, Jiangmin KV Antivirus 2008, Trend Micro Internet Security 2008 en Zone Alarm Security Suite 7.1. De programma's worden met instemming van de makers door Microsoft geblokkeerd; voor een aantal programma's is inmiddels al een update beschikbaar.

Iron Speed Designer 5.0.1, Xheo Licensing 3.1 en Free Allegiance 2.1 zijnde programma's die helemaal niet meer werken. Gedeeltelijk verlies van functionaliteit komt voor bij de newsreader van de New York Times (NYT Reader 1), Rising Personal Firewall 2007 en Novell ZCM Agent 10.01.

De complete lijst vindt u hier.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie