abonneren

Eerste Sandy Bridge-laptops zijn quadcores

Intel zal de nieuwe generatie Sandy Bridge-processoren officieel introduceren op een evenement op 5 januari tijdens de elektronicabeurs CES in de VS.Intel zal de tweede generatie Intel Core-processor daar officieel wereldkundig maken. Verwacht wordt dat ook notebookbouwers Lenovo en Acer daar hun eerste notebooks met Sandy Bridge processoren zullen introduceren.
De eerste Sandy Bridge processoren zullen quad-core processoren zijn die later worden gevolgd door de meer ganbare dual-core versies.

De quad-core notebooks zullen in januari verschijnen terwijl we op de dual-core versies tot februari zullen moeten wachten. De quad-cores zullen in eerste instantie vooral in 15 en 17 inch notebooks toegepast worden. De rekenkracht komt in de grotere notebooks immers het meeste tot zijn recht. Zo heeft Lenovo een 15,6 inch IdeaPad Y560p aangekondigd. Te verschijnen op 11 januari voor de prijs van $849. Het notebook zal voorzien zijn van een snelle ssd, waarmee een flinke snelheidswinst beloofd wordt.

Verwacht wordt dat veel Sandy Bridge-notebooks Nvidia grafische chips krijgen die dankzij Nvidia's Optimus-technologie automatisch worden in-of uitgeschakeld, waarmee een flinke energiebesparing mogelijk is.

Bron: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie