abonneren

Eerste reviews iPad bijzonder positief

De uitlevering van de eerste Apple iPads moet nog beginnen, maar voorafgaand daaraan hebben Amerikaanse reviewers en analisten van belangrijke media al een exemplaar meegekregen om te beoordelen. De eerste commentaren die nu verschijnen zijn overwegend positief.De critici zien het vooral als een consumentenapparaat.
De iPad voldoet zeker aan de verwachtingen die door de hype van de afgelopen maanden zijn gecreëerd. De iPad is minder geschikt voor de "techies" daar het ontbreken van een extern toetsenbord en muis de gebruiksmogelijkheden beperken. De testers zijn positief over het gebruiksgemak, de snelheid en de batterijduur, die de opgegeven 10 uur zelfs overtreft. Toch verwacht men niet dat de iPad de laptops zal gaan vervangen. Zoals ook al verwacht, is het vooral een multimedia- en internetapparaat.

De Apple iPad is daadwerkelijk een gigantische iPod touch. Het is een half inch dikke plak met een glazen bovenkant en aluminium achterkant. Er zitten vrijwel geen knoppen op, alleen een grote home-knop onder het scherm. Hiermee ga je naar het startscherm vol met toepassingen (apps) net als op een iPhone. De bediening gaat door tappen en slepen met de vingers over het glazen scherm, ook net als bij de iPhone. Wel zie je alleen maar vingerafdrukken als je het apparaat uitzet.

Of de iPad ook echt geschikt is als alternatief voor een e-reader, daar zijn de meningen over verdeeld. Het scherm is helder en in kleur, wat nieuwe mogelijkheden creëert voor het lezen van tijdschriften. In helder zonlicht is het scherm echter onleesbaar. Zo vindt de één het een echte Kindle-killer terwijl de ander schrijft dat de iPad zeker niet gezien moet worden als de redding voor de tijdschriftenuitgevers. Zo is het bijvoorbeeld ook te zwaar om langdurig van te lezen.

Het bedieningsgemak wordt algemeen geroemd, dankzij het aanraakscherm eenvoudig en intuïtief. Velen zien het als een nieuwe categorie, die door zijn beperkingen niet een volwaardig alternatief vormt voor notebooks maar wel voor netbooks. Zo zullen netbooks moeten veranderen of verdwijnen.

Of het een succes wordt? De grote vraag is of je als gebruiker van het concept houdt. In dat geval zal je het prachtig vinden. Of en hoe het zal aanslaan bij het grote publiek is een kwestie van afwachten. Een sterk punt is het grote aanbod aan toepassingen die nu al beschikbaar zijn voor de iPhone. Verwacht wordt dat vele applicatieontwikkelaars zich zullen storten op het maken van speciale aangepaste toepassingen voor de iPad. Met het succes van de iPhone in het achterhoofd, kan het eigenlijk al niet meer stuk.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord