abonneren

Eerste rechtszaak tegen de iPhone is een feit

Een iPhone-klant heeft een rechtszaak tegen Apple aangespannen: hij vindt het belachelijk dat hij de accu niet kan vervangen. Apple biedt de mogelijkheid de accu te vervangen maar klanten moeten hier maar liefst $85,95 voor betalen.Volgens Apple is de accu in de iPhone goed voor 400 laad/ontlaad-cycli. Daarna is de accu 20% van zijn capaciteit verloren en werkt hij dus op 80% van zijn maximale capaciteit. Wie de accuduur na verloop van tijd te laag vindt, kan bij Apple zijn accu laten vervangen voor $79 plus $6,95 verzendkosten.
De telefoon is dan minimaal een week weg; klanten krijgen de optie om voor $29 een andere iPhone te huren voor die week.

Een iPhone-bezitter vindt deze gang van zaken belachelijk en heeft nu een rechtszaak aangespannen. Hij claimt dat Apple nooit duidelijk gecommuniceerd heeft dat de accu vastgesoldeerd zit in een afgesloten behuizing en dat de accu niet door de eigenaar vervangen kan worden. Ook claimt hij dat de accu na 300 laad/ontlaad-cycli al onbruikbaar wordt.

De kans dat de rechter hem in het gelijk stelt lijkt klein. Zo heeft Apple wel degelijk laten weten dat de accu niet vervangbaar was en dat de accu na 300 cycli onbruikbaar is lijkt ook niet bewezen. Het lijkt dan ook voor de hand liggen dat de rechter de zaak naast zich neerlegt.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord