abonneren

Eerste reacties op Vista SP1: vooral veel problemen

Op het officiĆ«le Vista team blog van Microsoft stromen de opmerkingen over SP1 - sinds deze week te downloaden - binnen. Veel mensen klagen over problemen die ze ondervinden met ofwel het downloaden zelf, ofwel met niet (goed) werkende onderdelen na de installatie. Zo schrijft ene SeppDietrich op het blog: "Ik heb SP1 geïnstalleerd. Achteraf gezien niet de slimste beslissing die ik ooit genomen heb.
Ik ben al mijn Nvidia drivers kwijt. Ook nadat ik bij Nvidia de nieuwste drivers weer had opgehaald, gebeurde er niets. Heb SP1 er weer af gegooid, maar krijg de drivers gewoon helemaal niet meer geïnstalleerd!"

Iggy23 had een ander probleem: "Op ongeveer tweederde van de update kreeg ik een blauw scherm. Het duurde vijf uur(!) voordat de computer weer in zijn originele staat was teruggekeerd."

Enthousiastere reacties zijn er ook. Neem Ashish: "De update verliep gladjes. Mijn notebook werkt sneller: zowel opstarten, afsluiten, en slaapstand (in/uit) gaan sneller. Alleen is IE7 niet sneller dan voorheen, terwijl dat wel beloofd was." Ook DelJohn is tevreden: "Binnen 48 minuten geïnstalleerd, hoefde alleen maar nieuwe drivers voor mijn on-board audio binnen te halen. Alles doet het."

In het merendeel van de reacties wordt echter vooral geklaagd - over uiteenlopende problemen, waarbij vooral drivers veel genoemd worden. Anderen melden moeilijkheden met internetverbindingen, het opnieuw moeten activeren van Vista (vooral bij computers waarop Vista al zat bij aankoop), problemen met Outlook en het verdwijnen van de accu-indicator in de werkbalk.

Het is, gezien de reacties, hoe dan ook aan te raden om voor een eventuele installatie de lijst met mogelijke problemen die Microsoft gepubliceerd heeft (waaronder veel problemen met drivers) uitgebreid door te lezen. Die lijst staat hier.

Het downloaden van Sp1 kan of via Windows Update, of door het servicepack zelf rechtstreeks bij Microsoft op te halen, en wel hier.

Op het Forum van Computer Idee kunt u met andere lezers over Vista van gedachten wisselen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie